top of page
Sankta_elpriser_logo_elprismodell.png

FAKTA

elektricitet pluggar

NY ELRPISMODELL

DI Debatt: Sverige har ingen elkris – vi har en elpriskris

Regeringen måste bjuda in experter, nationalekonomer och sakkunniga från Energimarknadsinspektionen och Svenska Kraftnät till ett lösningsorienterat möte för att lösa det elpriskaos som Sverige drabbats av, skriver Bengt Ekenstierna, debattör med lång bakgrund i olika elbolag. 

Läs hela debattinlägget här >>

detalj-82-2.jpg

VARFÖR?

Om familjer, företag och föreningar ska offras för höga elpriser och historiens största kapitalöverflyttning från elkonsumenter till Svenskt kräftnät, elproducenter och staten så behöver hela Sverige hjälpa till. En liten region i södra Sverige kan inte vara dom som ska betala majoriteten av priset för Sveriges export av el. Det är orimligt, orättvist och direkt felaktigt.

Elbil laddare

FÖRKLARING

Han tror sig sitta på lösningen för att sänka de svenska elpriserna. Bengt Ekenstierna har i raketfart seglat upp som ett av de hetaste namnen i debatten om den svenska elkrisen.
Läs hela artikeln här på Dagens Nyheter >>

Hängande Brasslampor

BENGT BEKENSTIERNA

SNABBFAKTA BENGT BEKENSTIERNA:

Bengt Ekenstierna har 35 års erfarenhet från energibranschen inom företagsledning, infrastruktur, förändrings- och omstruktureringsarbete, projektstyrning, avreglering, krishantering och förtroendebyggande dialog med opinionsbildare och politiker.

Experter larmar om elräkningar på tiotusentals kr i vinter och elobolag uppmanar till att man ska ha en buffert på 50 000 kr. Men det finns en lösning på de dyra elpriserna, menar Bengt Ekenstierna.

Se videoklippet från Expressen på YouTube >>

bottom of page